Saturday, January 13, 2007

Status Update 01-13

I've compiled the vanilla viewer 3 times so far, twice as "release" and once as "releasefordownload". I've also connected to the Grid (Agni) several times, but each time the connection was apparently interrupted or died or was deauthorized soon after log-in.

Movement, teleportation, profile viewing, map viewing, and who knows what else were non-operational. The Friends list seemed to work, and I tried to send a couple IMs to my online friends, but they were not received. L$ balance was blank, and some menu options were disabled (specifically "Appearance" and "Upload ____"). My avatar was invisible except for a few attachments attachments, and no in-world objects were visible. The terrain was visible, however.

There were several varieties of suspicious/interesting messages which flooded the console at various times.

The first variety looked like this:

[INFO] tile 1 of 1
[INFO] - tiers-1 took 1.032843 s
[INFO] - dwt took 2.815572 s
[INFO] - tile decoded in 4.792272 s
I think it is reporting on the download and decoding of texture files from jpeg2000 format. Some time after the log-in process began, an increasing amount show up like this:
[INFO] tile 1 of 1
[ERROR] tcd_decode: incomplete bistream
[INFO] - tiers-1 took 0.117982 s
[INFO] - dwt took 0.406939 s
[INFO] - tile decoded in 0.736888 s
[ERROR] read error
If I try to move or fly, I get messages like this:
2007-01-11T23:22:44Z WARNING: sendMessage - Trying to send AgentUpdate on unknown circuit 72.5.13.29:13004
If I try other things, I get the same message, but with "AgentUpdate" replaced with other message names, like "ViewerEffect" or "TeleportLandmarkRequest" or "AgentPause" or "LogoutRequest".

Finally, here is an example of the message log summary I get when I quit the viewer.
2007-01-13T23:04:01Z INFO: START MESSAGE LOG SUMMARY
2007-01-13T23:04:01Z Run time: 591.330 seconds
2007-01-13T23:04:01Z Incoming:
2007-01-13T23:04:01Z Total bytes received: 78004 ( 1.06 kbits per second)
2007-01-13T23:04:01Z Total packets received: 403 ( 0.68 packets per second)
2007-01-13T23:04:01Z Average packet size: 194 bytes
2007-01-13T23:04:01Z Total reliable packets: 24 ( 5.94%)
2007-01-13T23:04:01Z Total compressed packets: 71 (17.57%)
2007-01-13T23:04:01Z Total compression savings: 8097 bytes
2007-01-13T23:04:01Z Avg comp packet savings: 112 ( 1.38 : 1)
2007-01-13T23:04:01Z Avg overall comp savings: 20 ( 1.10 : 1)
2007-01-13T23:04:01Z
2007-01-13T23:04:01Z Outgoing:
2007-01-13T23:04:01Z Total bytes sent: 2000 ( 0.03 kbits per second)
2007-01-13T23:04:01Z Total packets sent: 437 ( 0.74 packets per second)
2007-01-13T23:04:01Z Average packet size: 5 bytes
2007-01-13T23:04:01Z Total reliable packets: 71 (16.21%)
2007-01-13T23:04:01Z Total compressed packets: 14 ( 3.20%)
2007-01-13T23:04:01Z Total compression savings: 244 bytes
2007-01-13T23:04:01Z Avg comp packet savings: 16 ( 1.22 : 1)
2007-01-13T23:04:01Z Avg overall comp savings: 0 ( 1.12 : 1)
2007-01-13T23:04:01Z
2007-01-13T23:04:01Z SendPacket failures: 0
2007-01-13T23:04:01Z Dropped packets: 10
2007-01-13T23:04:01Z Resent packets: 34
2007-01-13T23:04:01Z Failed reliable resends: 42
2007-01-13T23:04:01Z Off-circuit rejected packets: 267
2007-01-13T23:04:01Z On-circuit invalid packets: 0
2007-01-13T23:04:01Z
2007-01-13T23:04:01Z Decoding:
2007-01-13T23:04:01Z Message Count Time Max Avg
2007-01-13T23:04:01Z END MESSAGE LOG SUMMARY
On the plus side: except for not being able to log in or do much of anything, it works great! ...

1 comment:

Merle Widget said...

Ask around on IRC, EFNet #opensl. There's probably someone there who's encountered and fixed that problem.